Kotitalousvähennys

Kuinka paljon vähennystä saa?

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 400 euroa vuodessa. Puolisot voivat saada kotitalousvähennystä yhteensä 4 800 euroa. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 €/hlö tai 200 €/talous.

Kotitalousvähennys puolisoille tai lähiomaiselle

Puolisoista 2 400 euron vähennyksen voi saada kumpikin erikseen. Vähennys jaetaan puolisoille siten kuin he ovat sitä ennen verotuksen päättymistä vaatineet.

Jos vähennystä tai osaa siitä ei voi vähentää sitä vaatineen puolison veroista, loppuosa vähennetään toisen puolison veroista.

Vähennyksen saa myös henkilö, joka ostaa palvelua vanhemmilleen tai isovanhemmilleen, kuten lapset ja lapsenlapset puolisoineen.

Hoiva- ja hoitotyö

Vähennykseen oikeuttavaa hoivatyötä on asiakkaan; vanhuksen tai lasten hoitaminen asiakkaan kotona. Työ voi olla mm. yhdessä ulkoilua, avustamista ruokailussa, peseytymisessä, pukeutumisessa ja muissa päivittäisissä toimissa.

Kotitalousvähennyksen määrä

Maksimivähennyksen (2 400 €) saat, jos ostamissasi palveluissa työn osuus on 5 000 € [(5 000 € * 50 %) - omavastuu 100 €) = 2 400 €]

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi saada yhteensä 4 800 € vähennykset. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 400 € raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle, näin omavastuu vähennetään vain kertaalleen.

Miten saan verovähennyksen?

Toimitamme valmiiksi täytettynä selvityksen vuoden aikana meiltä ostamistanne palveluista verotukseen kotitalousvähennystä varten. Meiltä saatte myös lisätietoa kotitalousvähennyksestä.

Lisätietoa kotitalousvähennyksestä saa myös
www.vero.fi